Cornuri Bratislava

de - Andreea - in Dulciuri, 2 Mai 2014 | 6238 vizualizari

 

Datorita cuptorului nu am obtinut aspectul minunat al acestor cornuri dar va pot asigura ca gustul este : DIVIN ! E tot ce poti cere de la un corn : bun,pufos...
Merita incercate >:D

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina alba tip '00'
  • 30 gr zahar pudra
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt
  • sare
  • 2 oua

Pentru umplutura:

  • 200 gr nuca macinata
  • coaja rasa de portocale
  • 150 gr zahar vanilat
  • 150 ml apa

1 ou pentru uns

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri Bratislava:

Punem la incalzit laptele si adaugam drojdia ( laptele trebuie sa fie caldut NU fierbinte). Lasam 5 minute la dospit .

Intr-un bol punem faina cernuta,ouale,zaharul,untul topit si racit si un praf de sare.

Adaugam laptele si incepem sa framantam .

Trebuie sa obtinem un aluat elastic si nelipicios.Acoperim bolul cu folie de plastic ( optional) si dam la frigider.

Intre timp preparam umplutura.

Punem nuca intr-un bol impreuna cu coaja rasa de portocala.

Separat preparam un sirop din zahar si apa ,lasam sa fiarba 2 minute si il amestecam cu nuca.

Scoatem aluatul din frigider si il impartim modeland bilute.

Cu ajutorul unui sucitor, intindem fiecare bila.Punem din compozitia de nuca in mijloc si rulam intorcand usor la capete.

Ungem cornurile cu galbenus si lasam sa se usuce.Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Incalzim cuptorul la 180 grade.Inainte de a pune tava la cuptor ungem cornurile cu albus.

Le lasam pana se auresc frumos la suprafata.

 

TIPS-URI

1

Pentru cornurile Bratislava exista si un al doilea tip de umplutura : cu mac,stafide,zahar pudra si apa)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri Bratislava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

getix 1

04.10.2014, 11:11

Foarte bine arata !

- Andreea - 1

04.10.2014, 11:50

Timi

- Andreea - 1

04.10.2014, 11:50

Getix

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)